Muraturi- Reteta mamei

de diaconta in Conserve, 12 Sep 2010 | 13937 vizualizari

 

Intotdeauna am apreciat bogatia camarii noastre pregatite pentru iarna de mama mea.Vreau sa va impartasesc retetele folosite de ea.

 

INGREDIENTE

  • gogosari
  • castraveti
  • zahar
  • sare
  • otet
  • hrean
  • boabe de mustar
  • ceapa
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi- Reteta mamei:

Pentru gogosarii in otet:

6 kg de gogosari rosii

1 l otet

750 gr zahar

6 linguri sare

hrean,boabe de mustar,boabe de piper,foi de dafin

6 bucati aspirina

Gogosarii se spala,se taie felii si se pun celelalte ingrediente peste ei.Se lasa pana a doua zi.A doua zi se aseaza in borcane si peste ei se pune zeama lasata.

Se inchid borcanele si se pun in camara,pana cand aveti pofta de muraturi.

Pentru castraveti:

Castravetii se spala si se aseaza in borcane de 800 ml. In fiecare borcan se pune 100 ml otet, 1 lingura sare pentru muraturi, 2 linguri de zahar, felii de ceapa, morcov, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin si apa, cat sa se umple borcanul.

Se inchid borcanele si se sterilizeaza pentru 15 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi- Reteta mamei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

diaconta 1

16.08.2012, 21:52

Sigur Miti,poti sa pui conservant.Noi nu avem probleme cu aspirina

shukly 1

20.08.2015, 13:52

Pentru castraveti poti inlocui foile de dafin cu flori uscate de marar, se adauga si boabe de ienibahar, iar in privinta sterilizarii...15 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca. Otet eu pun 2 linguri la un borcan de 800 g, e suficient. Castravetii poti fi pusi si taiati in bucati, mi-au tinut 5 ani (am uitat vreo 2 borcane prin beci )

diaconta 1

20.08.2015, 14:47

Gabriela,multumesc pentru precizari.E o reteta scrisa mai demult,in timp poate chiar am mai modificat in timp cantitatile folosite.
Nu am prea inteles de ce sa inlocuiesti foile de dafin,mie imi place arome pe care le-o da.
Si noi pastram muraturile ani de zile si sunt foarte bune.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos de mustar cu otet